Terug naar overzicht

Waardering

15 keer gestemd

Mmmmm... blijft lekker!

BBQ mosselen

ingrediƫnten

  • 4 kilo mosselen
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 struik bleekselderij, met blad in reepjes
  • 250 ml droge witte wijn
  • peper
  • fijngehakte verse groene kruiden
  • 1 ciabatta, in plakjes
  • 4 personen
  • 30 minuten
  • Hoofdgerecht

bereiding

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Controleer de mosselen.
  3. Zet een ruime (oude) koekenpan op de barbecue.
  4. Schenk 2 el olijfolie in de pan en verhit.
  5. Fruit de helft van de ui en selderij 2 minuten.
  6. Schenk de helft van de wijn in de pan en leg de mosselen op de groenten.
  7. Bestrooi royaal met peper en bak de mosselen 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Schep af en toe om.
  8. Schep de mosselen met de groenten en het mosselvocht op een grote schaal. Bestrooi met groene kruiden.
  9. Veeg de pan schoon met keukenpapier en maak op dezelfde wijze nog een portie mosselen.
  10. Zet de schaal met mosselen op tafel en geef de ciabatta erbij.

Lekker met aioli en honing-mosterdsaus om te dippen!

reacties ()

Geef ons jouw suggesties, aanvullingen of opmerkingen door!