Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Jonge Zeeuwse. met vierge van Pantelleria kappertjes

Ingredients (4 personen):
  • MOSSELEN
  • 1 kg Jonge Zeeuwse Mosselen
  • 1 ui
  • 1 stuk selder
  • 50 ml witte wijn
  • 25 gr boter
  • Peper
  • VIERGE VAN KAPPERTJES
  • 50 ml kruidenolie of olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden kappers
  • Sap van een halve limoen
  • 3 blaadjes fijngesneden kappertjesblad Pantelleria
  • 12 gram kappertjesvocht
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden peterseliestengels
  • BEURRE BLANC KAPPERTJES
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml mosseljus
  • 25 ml kappertjesvocht
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 25 ml room
  • 75 gr boter
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Jonge Zeeuwse. met vierge van Pantelleria kappertjes

Ingredients (4 personen):
  • MOSSELEN
  • 1 kg Jonge Zeeuwse Mosselen
  • 1 ui
  • 1 stuk selder
  • 50 ml witte wijn
  • 25 gr boter
  • Peper
  • VIERGE VAN KAPPERTJES
  • 50 ml kruidenolie of olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden kappers
  • Sap van een halve limoen
  • 3 blaadjes fijngesneden kappertjesblad Pantelleria
  • 12 gram kappertjesvocht
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden peterseliestengels
  • BEURRE BLANC KAPPERTJES
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml mosseljus
  • 25 ml kappertjesvocht
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 25 ml room
  • 75 gr boter

Mosselen

  1. Spoel de Jonge Zeeuwse Mosselen onder stromend water
  2. Snij de groenten fijn en doe samen met de boter in kookpot
  3. Voeg de mosselen toe
  4. Giet de witte wijn erbij en kruid af met peper
  5. Gaar de Jonge Zeeuwse Mosselen tot ze net opengaan op hoog vuur met deksel
  6. Haal de Jonge Zeeuwse Mosselen uit de schelp
  7. Zeef de bouillon en gebruik verder in de beurre blanc
  8. Steek de Jonge Zeeuwse Mosselen op een saté prikker
  9. En steek de bbq aan

Vierge van kappertjes

  1. Meng alle ingrediënten en zet koud weg

Beurre blanc kappertjes

  1. Stoof de sjalot aan en blus met witte wijn
  2. Reduceer tot de helft
  3. Voeg de witte wijnazijn, mosseljus en het kappertjesvocht toe
  4. Reduceer terug tot de helft
  5. Voeg de room toe en kook op
  6. Mix de koude boter erdoor
  7. Kruid af naar wens

Afwerking:

  1. Strijk de saté van Jonge Zeeuwse Mosselen kort in met geklaarde boter
  2. Leg ze kort op de bbq om wat rooksmaak te geven
  3. Schik in het bord
  4. Schuim de beurre blanc op met een staafmixer en lepel dit over de mosselen
  5. Werk aan tafel af met de vierge van kappertjes