Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen op Vlaamse wijze

Ingredients (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 400 g mosselgroenten (ui, prei en/of knolselderij)
  • 50 g roomboter
  • 3 takjes selderij, in reepjes
  • 200 ml Vlaams (wit)bier
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselen op Vlaamse wijze

Ingredients (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 400 g mosselgroenten (ui, prei en/of knolselderij)
  • 50 g roomboter
  • 3 takjes selderij, in reepjes
  • 200 ml Vlaams (wit)bier
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een tik niet sluiten weg. Snijd de groenten in stukjes.
  2. Smelt in een ruime hoge pan de boter. Fruit de mosselgroenten 2 min. Schep de selderij erdoor. Schenk het bier in de pan.
  3. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen in het kookvocht. Lekker met stokbrood of frites en klassieke mosselsaus.Tip Vervang voor een zomerse mosselpan de knolselderij door venkel of bleekselderij. Lekker met een partje citroen!