Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen uit de koekenpan (à la Sergio Herman)

Ingredients (2 personen):
  • 500 g verse mosselen
  • 2 el (olijf) olie
  • 10 g verse tijm
  • 10 g verse rozemarijn
  • 5 g grofgesneden verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • scheut witte wijn
  • 1 klont gezouten boter
  • limoensap naar smaak
  • peper
  • Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselen uit de koekenpan (à la Sergio Herman)

Ingredients (2 personen):
  • 500 g verse mosselen
  • 2 el (olijf) olie
  • 10 g verse tijm
  • 10 g verse rozemarijn
  • 5 g grofgesneden verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • scheut witte wijn
  • 1 klont gezouten boter
  • limoensap naar smaak
  • peper
  1. Zet een koekenpan op hoog vuur, doe de olie en de verse mosselen in de pan.
  2. Voeg tijm, rozemarijn, knoflook, peper en scheut witte wijn toe.
  3. Zet een deksel op pan. Na zo’n 3 minuten zijn de mosselen gaar gestoomd.
  4. Voeg een klont gezouten boter, limoensap en verse koriander toe.
  5. Zet de pan zo op tafel voor goddelijk sharing gerecht.