Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Stevige vissoep met brood

Ingredients (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml visbouillon (van tablet)
  • 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
  • 3 takjes rozemarijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Stevige vissoep met brood

Ingredients (4 personen):
  • 500 g mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 250 ml visbouillon (van tablet)
  • 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
  • 3 takjes rozemarijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de ui met de knoflook en peper 1 min.
  3. Schenk de wijn en bouillon in de pan en verwarm 1 min. Voeg de tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Kook 5 min. zachtjes.
  4. Verdeel de vis en mosselen over de tomatensaus. Leg de takjes rozemarijn ertussen en bestrooi royaal met peper.
  5. Kook de soep met het deksel op de pan 8 min. of tot alle schelpen openstaan.
  6. Verdeel de soep over 4 kommen! Sprenkel er wat extra vierge olijfolie over en serveer met het brood.Tip Vervang de helft van de vis door grote, rauwe garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)