Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Recept Nienke Plas: Thaise mosselwok

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1/2 struik paksoi, in repen
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1/2 bosje koriander, grof gesneden
  • 1 limoen, in partjes
  • peper
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Recept Nienke Plas: Thaise mosselwok

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 el olie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1/2 struik paksoi, in repen
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1/2 bosje koriander, grof gesneden
  • 1 limoen, in partjes
  • peper
  1. Spoel de mosselen af, gooi schelpen die stuk zijn weg.
  2. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep er currypasta en de paksoi door. Schenk er de kokosmelk over. Leg de mosselen op de groenten.
  3. Leg de mosselen op de paksoi en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 5 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen, naar wens bestrooid met de koriander, in het kookvocht.Leg de partjes limoen apart erbij.
  5. Serveertip: Lekker met pandanrijst.