Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen met pompoen, gember en kokosmelk

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 2 el arachideolie olie (of gelijkaardige olie)
  • 125 g flespompoen, in blokjes van 0,5 cm
  • 1 grote sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 glas kokosmelk
  • 1 el curry madras
  • ½ el kurkuma
  • scheutje witte wijn
  • 1 rode chilipeper
  • sap van ½ limoen
  • rasp van limoenschil
  • koriander
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen met pompoen, gember en kokosmelk

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 2 el arachideolie olie (of gelijkaardige olie)
  • 125 g flespompoen, in blokjes van 0,5 cm
  • 1 grote sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 glas kokosmelk
  • 1 el curry madras
  • ½ el kurkuma
  • scheutje witte wijn
  • 1 rode chilipeper
  • sap van ½ limoen
  • rasp van limoenschil
  • koriander
  1. Mix de gember en de knoflook, samen met 1 el arachideolie, met een staafmixer tot een pasta.
  2. Plaats een koekenpan op een hoog vuur en voeg de rest van de olie toe. Laat goed warm worden.
  3. Voeg de blokjes pompoen toe, samen met de sjalot en bak een minuut aan.
  4. Doe de gember-knoflook-pasta erbij en bak enkele seconden goed aan. Let erop dat het geheel niet bruin kleurt want dan wordt het bitter.
  5. Voeg vervolgens de tijm, kurkuma, curry madras en laurier toe en bak enkele seconden aan.
  6. Doe de mosselen erbij en meng alles goed. Blus af met witte wijn en kokosmelk en laat alles 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
  7. Werk af met koriander, rode chili, het sap van een halve limoen en limoenrasp.