Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen met saffraan en schijfjes citrusvruchten

Ingredients (4 personen):
  • 3 kilo Zeeuwse mosselen
  • 2 roze grapefruits
  • 2 witte grapefruits
  • 3 mandarijnen
  • 3 clementines
  • 0,5 g saffraandraadjes
  • 30 cl Arganolie extra vierge
  • 10 cl witte wijn
  • 1 zoete ui
  • zout en gemalen peper
  • Atsina cress
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen met saffraan en schijfjes citrusvruchten

Ingredients (4 personen):
  • 3 kilo Zeeuwse mosselen
  • 2 roze grapefruits
  • 2 witte grapefruits
  • 3 mandarijnen
  • 3 clementines
  • 0,5 g saffraandraadjes
  • 30 cl Arganolie extra vierge
  • 10 cl witte wijn
  • 1 zoete ui
  • zout en gemalen peper
  • Atsina cress
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Snijd de citrusvruchten voorzichtig in partjes, verwijder het witte vliesje en vang het sap van de vruchten op. Neem een pan en voeg de mosselen, de witte wijn en de in kleine blokjes gesneden zoete ui toe en laat het geheel gedurende twee minuten stoven.
  3. Laat daarna het mengsel zo snel mogelijk afkoelen! Verwijder de schelpen van de mosselen en bewaar het kookvocht.
  4. Meng het sap van de citrusvruchten samen met het kookvocht. Doe de citruspartjes in een pan en voeg er de mosselen en de saffraandraadjes aan toe. Zet de pan vervolgens een minuut lang op een hoog vuur.
  5. Neem een bord en leg er eerst de citrusvruchten op en daarna de mosselen erbovenop.
  6. Verwarm opnieuw het kookvocht en laat het tot ¾ inkoken. Voeg daarna de Arganolie toe. Werk vervolgens af met peper en zout en giet de saus voorzichtig over de mosselen.
  7. Decoreer het bord met enkele blaadjes atsina cress.