Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland
  • Mosselen kunnen goed gecombineerd worden met frietjes, brood of pasta en salade.
  • Mosselingrediënten naar keuze: prei, ui, selderij, knoflook,wortel, peper, wijn, bier, klontje boter, scheutje room.
  • Reken 1 kilo mosselen (in de schelp) per persoon bij frietjes, salade of pasta. Reken 1,2  a 1,5  kg per persoon bij een maaltijd met brood.
  • Bereid mosselen zo snel mogelijk na aankoop.
  • Spoel mosselen even met water voor het koken.
  • Laat mosselen niet in het water liggen dan verliezen ze hun typisch zilte smaak.
  • Mosselen die open staan een tikje geven, sluit de mossel dan is de mossel goed en kan deze in de pan.
  • Gebruik een grote pan met deksel zodat er voldoende ruimte voor de mosselen is om open te gaan. De pan een aantal keer omschudden zodat de onderste mosselen naar boven komen en andersom.
  • Bak ondertussen de frietjes, snij het stokbrood en doe de sausjes in een schaaltje.
  • Zet de pan op tafel wanneer alle mosselen geopend zijn.
  • Lekker met een glaasje bier,wijn of cider. Eet smakelijk!