Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Klassisch gekochte Miesmuscheln

Zutaten (1 Person):
  • 4 kg mosselen
  • 2 prei
  • 2 uien
  • paar takjes bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier
  • Hauptgericht
  • 15 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  • Hauptgericht, Hauptgericht
  • 15 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen

Klassisch gekochte Miesmuscheln

Zutaten (1 Person):
  • 4 kg mosselen
  • 2 prei
  • 2 uien
  • paar takjes bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier
  1. Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. Snijd de prei en de uien in dunne ringen. Snijd de (blaadjes van de) bladselderij grof. Was de groenten. Doe de mosselen met de gesneden groente in een ruime kookpan. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om.
  2. Serveer de mosselen met stokbrood en verschillende sausjes, bijvoorbeeld remouladesaus: Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie, 1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd.