Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Muscheln im Wok mit grünem Gemüse

Zutaten (1 Person):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 tl sesamzaad
  • 125 gram eiermie
  • 2 el wokolie
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram sugar snaps
  • 100 gram (diepvries)doperwten
  • 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 3 el sojasaus
  • Hauptgericht
  • 15 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  • Hauptgericht, Hauptgericht
  • 15 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen

Muscheln im Wok mit grünem Gemüse

Zutaten (1 Person):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 tl sesamzaad
  • 125 gram eiermie
  • 2 el wokolie
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram sugar snaps
  • 100 gram (diepvries)doperwten
  • 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 3 el sojasaus
  1. Controleer de mosselen. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en schud op een bord.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een ruime wok. Voeg de olie toe
  3. Roerbak de gemberwortel en de prei 2 minuten met de sugarsnaps en de doperwten.
  4. Voeg de mosselen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten of tot alle schelpen openstaan. Giet de mie af. Meng de mie met de bosui door de mosselen.
  5. Breng op smaak met sojasaus en peper en verdeel over 2 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.Tip Heb je een kleine wok? Bak dan de mosselen in 2 porties. Houd de eerste portie mosselen met alle groenten in een schaal onder aluminiumfolie warm. Voeg voor een pittig accent wat fijngesneden rode peper toe.