Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Avocadosalade met mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1/2 rode peper
  • 2 limoenen
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
  • Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Voorgerecht, Voorgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Avocadosalade met mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 1/2 rode peper
  • 2 limoenen
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 75 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado. Snijd de avocado in repen. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen.
  5. Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en ui-ringen over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Lekker met meergranen stokbrood of knapperige diner broodjes.  Tip Serveer de avocadosalade ook eens als amuse. In kleine amuseglaasjes is deze salade voldoende voor 12 personen.