Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

BBQ mosselpakketjes

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 500 g groenten (ui, knolselderij, koolrabi, prei)
  • 100 ml witte wijn
  • 75 g roomboter
  • 1 bosje bladselderij
  • zout, peper
  • 1 ciabatta
  • aluminiumfolie
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

BBQ mosselpakketjes

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 500 g groenten (ui, knolselderij, koolrabi, prei)
  • 100 ml witte wijn
  • 75 g roomboter
  • 1 bosje bladselderij
  • zout, peper
  • 1 ciabatta
  • aluminiumfolie
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  3. Zet een ruime (oude) koekenpan op de barbecue of vorm van een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie een bodem met opstaande rand (pakketje).
  4. Schenk 2 el olijfolie in de pan en verhit. Fruit de helft van de ui en selderij in 2 min. Voeg de rest van groenten toe. Schenk de helft van de wijn in de pan en leg de mosselen op de groenten.
  5. Bestrooi royaal met peper en bak de mosselen 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Schep af en toe om. Schep de mosselen met de groenten en het mosselvocht op een grote schaal. Bestrooi met groene kruiden. Veeg de pan schoon met keukenpapier (of maak een nieuw pakketje) en maak op dezelfde wijze nog een portie mosselen. Zet de schaal met mosselen op tafel.
  6. Serveer het brood met (kruiden)boter.