Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Gazpacho met mosselen

Ingrediƫnten (6 personen):
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 ml groentebouillon, koud
  • 12-18 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • - keukenmachine of staafmixer
  • Amuse of borrelhapje
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Amuse of borrelhapje, Amuse of borrelhapje
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Gazpacho met mosselen

Ingrediƫnten (6 personen):
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 ml groentebouillon, koud
  • 12-18 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • - keukenmachine of staafmixer
  1. Houd van de komkommer, de paprika en de sjalot een stukje apart voor de garnering. Schil de rest van de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepeltje de zaden eruit.
  2. Doe de komkommer met de rest van de groenten, de knoflook en het blik tomaten in de keukenmachine of een grote maatbeker. Pureer de groenten in de keukenmachine of met de staafmixer glad.
  3. Voeg de bouillon toe en pureer nog 10 sec. Breng de gazpacho goed op smaak met zout en peper.
  4. Zet de gazpacho minimaal 2 uur (liever nog 1 nacht) in de koelkast zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Snijd intussen de apart gehouden groenten in piepkleine blokjes.
  5. Schenk de koude gazpacho in kleine (wijn)glazen en garneer met de mosselen en de blokjes groenten.Tip Maak de gazpacho 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg wanneer je de gazpacho meteen serveert wat ijsblokjes aan de soep toe, want deze Spaanse tapaklassieker is ijskoud op z’n best.