Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Gemarineerde mosselen

Ingrediënten (1 persoon):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 2 citroenen
  • 4 el olijolie extra vierge
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in fijne ringetjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 el verse kruiden, bijv. peterselie, dille en/of kervel, fijngehakt
  • Borrelhapje
  • 1 uur
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Borrelhapje
  • 1 uur
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Gemarineerde mosselen

Ingrediënten (1 persoon):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 2 citroenen
  • 4 el olijolie extra vierge
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in fijne ringetjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 el verse kruiden, bijv. peterselie, dille en/of kervel, fijngehakt
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
  3. Boen 1 citroen schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Klop in een kommetje een marinade van het citroensap, de rasp en de olijfolie. Schep er de rode peper, de knoflook en de kruiden door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de mosselen door de marinade en marineer minimaal 30 min.
  5. Verdeel de mosselen over schaaltjes of glazen. Snijd de laatste citroen in kleine partjes of schijfjes en serveer bij de gemarineerde mosselen. Geef er cocktailprikkertjes bij. Lekker met een glas (wit)bier.Tip Serveer op een feestje naast olijven en nootjes ook eens gemarineerde mosselen: makkelijk én stijlvol!