Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselcurry met geurige rijst

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 1 paksoi, in repen
  • 200 g sugar snaps
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 2 naanbroden koriander en knoflook, in repen
  • 1/2 bosje koriander
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselcurry met geurige rijst

Ingrediƫnten (4 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 1 paksoi, in repen
  • 200 g sugar snaps
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 2 naanbroden koriander en knoflook, in repen
  • 1/2 bosje koriander
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  3. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui. Schep de currypasta erdoor. Voeg de paksoi en sugar snaps toe en bak 2 min.
  4. Schenk de kokosmelk in de pan. Leg de mosselen op de groenten. Stoof de mosselen 8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Rooster intussen de repen naan in de broodrooster.
  5. Bestrooi de mosselcurry met de koriander. Serveer met de rijst en de naan.