Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen uit de oven

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 venkel, in reepjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • - ovenschaal (inhoud 2-2,5 l), aluminiumfolie
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen uit de oven

Ingrediënten (4 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 venkel, in reepjes
  • 200 g kerstomaatjes
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • - ovenschaal (inhoud 2-2,5 l), aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 min. knapperig gaar. Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 min. Schep de groenten op de mosselen.
  3. Dek de schaal losjes – de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen – af met aluminiumfolie.
  4. Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar, tot alle schelpen open staan. Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij.

    Tip Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee.