Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselsoepje met kerrieroom

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml droge witte wijn
  • ca. 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • Borrelhapje
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Borrelhapje, Borrelhapje
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselsoepje met kerrieroom

Ingrediënten (6 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml droge witte wijn
  • ca. 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Breng de mosselen in een gesloten pan met 150 ml witte droge wijn en royaal peper aan de kook en kook ze 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Zeef het mosselkookvocht en vul het met ± 500 ml visbouillon (tablet) aan tot 1 l.
  3. Smelt in een pan 50 g roomboter. Voeg 50 g bloem toe en bak 1 min. Klop met een garde beetje voor beetje de bouillon erbij tot een gebonden soep ontstaat. Verwarm de soep 5 min. zachtjes. Haal de mosselen uit de schelp. Verdeel de helft van de mosselen over 8 glaasjes. Rijg de rest op 8 spiesjes.
  4. Roer door 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 tl kerriepoeder en 1 tl fijngehakte bieslook, zout en peper. Verdeel de soep over de glazen. Garneer met de kerrieroom en een spiesje.