Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosseltajine met muntcouscous

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 100 ml visbouillon (van tablet)
  • 150 g couscous
  • 1½ limoenen
  • 4 el munt, fijngehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosseltajine met muntcouscous

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 100 ml visbouillon (van tablet)
  • 150 g couscous
  • 1½ limoenen
  • 4 el munt, fijngehakt
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 min. Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Voeg de visbouillon toe.
  3. Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 min. of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 min. Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak. Snijd de laatste limoen in partjes. Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen. Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.  Tip Gebruik voor 4 personen een extra grote tajine of 2 kleinere tajines