Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Noedelsoep met mosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 500 g mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 2 el (wok)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 150 g (kastanje)champignons, in plakjes
  • 750 ml visbouillon
  • 75 g doperwten (diepvries)
  • 75 g eiermie
  • 1 el sesamzaad
  • 2-3 el sojasaus
  • 2 takjes koriander, grof gehakt
  • Lunchgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Lunchgerecht, Lunchgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Noedelsoep met mosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 500 g mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 2 el (wok)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 150 g (kastanje)champignons, in plakjes
  • 750 ml visbouillon
  • 75 g doperwten (diepvries)
  • 75 g eiermie
  • 1 el sesamzaad
  • 2-3 el sojasaus
  • 2 takjes koriander, grof gehakt

Restje mosselen? Maak er noedelsoep mee! Vervang het mosselvocht eventueel door extra bouillon of kokosmelk.

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp. Zeef het mosselvocht.
  2. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui met de gember. Bak de champignons al 2 min. mee. Schenk de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg het mosselvocht en de erwten toe.
  3. Kook de eiermie in 4 min. in de bouillon gaar; trek na 2 min. de noedels met een vork los. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad en schud op een bord.
  4. Voeg de mosselen aan de noedelsoep toe en breng de soep op smaak met de sojasaus. Schep de soep in kommen en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.Tip. Wit of zwart? Zwart sesamzaad koop je ook bij de toko. De zwarte zaadjes hebben een iets sterkere smaak dan de lichte zaadjes die je in iedere supermarkt vindt. Rooster de zaadjes nog even kort in een droge koekenpan, tot ze goudbruin zijn. Dat versterkt de smaak en maakt de zaadjes extra geurig.