Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Roerbak met noedels en mosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
  • ca. 125 gram peultjes
  • ½ gele en ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • 1 kilo mosselen
  • 2 el bakolie
  • 3 à 4 el lichte sojasaus
  • 150 gram roerbaknoedels
  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Roerbak met noedels en mosselen

Ingrediënten (2 personen):
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
  • ca. 125 gram peultjes
  • ½ gele en ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 limoen
  • 1 kilo mosselen
  • 2 el bakolie
  • 3 à 4 el lichte sojasaus
  • 150 gram roerbaknoedels
  1. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1 cm.
  2. Hak de knoflook en gember fijn.
  3. Maak de peultjes schoon, snijd de paprika in repen en de komkommer in plakjes.
  4. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  5. Breng water aan de kook om de noedels te koken.
  6. Roerbak in een koekenpan de helft van de knoflook en gember in 1 el olie glazig.
  7. Voeg de paprika en peulen toe en roerbak ze kort zodat ze knapperig blijven.
  8. Voeg als laatste de komkommer en de sojasaus toe.
  9. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  10. Fruit intussen de lente-uitjes met de rest van de knoflook en gember glazig in 1 el olie in een grote wok.
  11. Voeg de mosselen, het sap van de limoen en een half glas water toe.
  12. Dek de mosselen af, breng aan de kook en schud ze om tot ze opengaan.
  13. Schep de groenten door de mosselen.
  14. Serveer de noedels apart of schep ze erdoor.