Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Italiaanse mosselpan

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 royale el pesto alla genovese
  • 150 ml droge witte wijn
  • handvol basilicumblaadjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Italiaanse mosselpan

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 royale el pesto alla genovese
  • 150 ml droge witte wijn
  • handvol basilicumblaadjes
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Verhit in een ruime hoge pan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de tomaat en de pesto erdoor. Schenk de wijn in de pan.
  3. Leg de mosselen in de pan en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen, bestrooid met basilicumblaadjes, in het kookvocht. Lekker met ciabatta en een extra schaaltje pesto.Tip: Zelf pesto maken? Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met 1 el pijnboompitten, 1 teen knoflook en een flinke scheut extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep er enkel eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met peper.