Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen op Japanse wijze

Ingredients (2 personen):
  • grote wok met deksel of hapjespan
  • 1 kg mosselen
  • 125 g udon-noedels
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 1 rode peper
  • 1 stronk paksoi
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el shashimi togarashi
  • 2 el sojasaus
  • 75 g edamame (gedopte jonge sojaboontjes)
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen op Japanse wijze

Ingredients (2 personen):
  • grote wok met deksel of hapjespan
  • 1 kg mosselen
  • 125 g udon-noedels
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 1 rode peper
  • 1 stronk paksoi
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el shashimi togarashi
  • 2 el sojasaus
  • 75 g edamame (gedopte jonge sojaboontjes)
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1 lente-uitje, in ringetjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Controleer de mosselen.
  2. Snij de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij het vruchtvlees fijn. Snij de paksoi in repen van 3 cm.
  3. Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in de wok en roerbak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg de mosselen, de shashimi togarashi en sojasaus toe en verhit op hoog vuur afgedekt 6-8 minuten of tot alle schelpen open zijn.
  5. Voeg de paksoi en edamame toe en schep nog 2 minuten om. Breng de mosselen op smaak met zout en peper en bestrooi met het sesamzaad en de lente-uitjes. Serveer met de noedels.

Tip Hou je niet van pittig? Laat de rode peper dan weg en voeg niet 1 maar ½ eetlepel van de shashimi togarashi toe.