Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad

Ingredients (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 (zelf) gekonfijte tomaten
  • 50 gr zure room
  • klontje boter
  • 100 gr (kleine) selderieblaadjes
  • arachideolie
  • peper
  • kerriepoeder
  • bindmiddel
  • 2 takken selderij
  • 1 kleine ui
  • 1 blaadje laurier
  • sneetje geroosterd brood
  • Voorgerecht
  • 30 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Voorgerecht, Voorgerecht
  • 30 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselen, gekonfijte tomaat, zure room en krokant van selderieblad

Ingredients (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 2 (zelf) gekonfijte tomaten
  • 50 gr zure room
  • klontje boter
  • 100 gr (kleine) selderieblaadjes
  • arachideolie
  • peper
  • kerriepoeder
  • bindmiddel
  • 2 takken selderij
  • 1 kleine ui
  • 1 blaadje laurier
  • sneetje geroosterd brood
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Stoof de ui, selderij en laurier kort aan en kook de mosselen op klassieke wijze (enkel kruiden met peper en een beetje kerriepoeder).
  3. Haal de mosselen uit de kom en uit hun schelp (hou er enkele in de schelp om te garneren).
  4. Zeef het mosselvocht en laat inkoken. Voeg de zure room en bindt met een beetje bindmiddel.
  5. Snij de gekonfijte tomaten in fijne reepje en voeg toe aan de saus.
  6. Frituur de selderieblaadjes in de archideolie en leg ze op keukenpapier.
  7. Leg de mosseltjes in een diep bordje. Schep er enkele lepels saus over.
  8. Werk af met het krokant selderieblad, enkele mosseltjes in de schelp, reepje gekonfijte tomaat en een sneetje geroosterd brood.