Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen uit de koekenpan (à la Sergio Herman)

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g verse mosselen
  • 2 el (olijf) olie
  • 10 g verse tijm
  • 10 g verse rozemarijn
  • 5 g grofgesneden verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • scheut witte wijn
  • 1 klont gezouten boter
  • limoensap naar smaak
  • peper
  • borrel, sharing, Voorgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • borrel, sharing, Voorgerecht, borrel, sharing, Voorgerecht
  • 15 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen uit de koekenpan (à la Sergio Herman)

Ingrediënten (4 personen):
  • 500 g verse mosselen
  • 2 el (olijf) olie
  • 10 g verse tijm
  • 10 g verse rozemarijn
  • 5 g grofgesneden verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • scheut witte wijn
  • 1 klont gezouten boter
  • limoensap naar smaak
  • peper

Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder eventueel kapotte exemplaren of die na een tik niet sluiten.

Zet een koekenpan op hoog vuur, doe de olie en de verse mosselen in de pan.

Voeg tijm, rozemarijn, knoflook, peper en scheut witte wijn toe.

Zet een deksel op pan. Na zo’n 3 minuten zijn de mosselen gaar gestoomd.

Voeg een klont gezouten boter, limoensap en verse koriander toe.

Zet de pan zo op tafel voor een goddelijk sharing gerecht.