Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Loaded mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 100 gram gele uien
  • 3-4 el plantaardige olie
  • 200 gram ronde rijst (Baldo)
  • 2 tl zeezout
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 0.5 1tl gemalen piment
  • 50 stuks Zeeuwse mosselen
  • 1 citroen
  • borrel, Loaded mosselen
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • borrel, Loaded mosselen, borrel, Loaded mosselen
  • 30 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Loaded mosselen

Ingrediënten (4 personen):
  • 100 gram gele uien
  • 3-4 el plantaardige olie
  • 200 gram ronde rijst (Baldo)
  • 2 tl zeezout
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 0.5 1tl gemalen piment
  • 50 stuks Zeeuwse mosselen
  • 1 citroen
  • Hak de uien fijn in een keukenmachine of snijd de uien fijn met een mes.
  • Verhit de olie in een pan, voeg de ui toe en fruit deze aan zonder te kleuren.
  • Was de rijst en laat het goed uitlekken. Voeg de rijst toe aan de uien en bak deze heel even mee zonder dat de rijst bruin gaat kleuren. 
  • Roer de gemalen peper en piment door het rijstmengsel.
  • Voeg circa 300 ml water toe en breng op smaak met het zeezout. 
  • Leg een stukje bakpapier op de rijst en stoom in 12 minuten gaar (zodat de rijst net aan gaar is).
  • Draai het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten nastomen. 
  • Spoel de mosselen wanneer dit nog nodig is.
  • Steek de mosselen open met een tourneermes (kromme punt) of aardappelschilmesje, zet mespunt tussen de schelpen halverwege bolle kant, volg met mespunt de schelpzijde en klap mossel open. 
  • Vul de mosselen met een theelepel rijstmengsel en vouw voorzichtig dicht. Als de mosselen niet dicht blijven kun je deze met een elastiekje dicht binden.
  • Plaats de gevulde mosselen in een pan, stoommandje of stoomoven en stoom de mosselen vervolgens 15 minuten
  • Serveer de mosselen met een partje citroen op een mooie schaal.
  • Lift de bovenste schelp aan de korte kant omhoog en schep met de losse schelp de gevulde mossel uit de onderste schelp. Besprenkel de gevulde mossel met enkele druppels citroensap naar smaak en de loaded mosselen zijn klaar om uit de schelp gegeten te worden.