Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met prei, peer en dragon

Ingredients (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 2 uien
  • 1 takje selder
  • 4 preien
  • 2 peren
  • 6 takjes dragon
  • enkele druppels dragonazijn
  • gemalen peper
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselen met prei, peer en dragon

Ingredients (4 personen):
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 2 uien
  • 1 takje selder
  • 4 preien
  • 2 peren
  • 6 takjes dragon
  • enkele druppels dragonazijn
  • gemalen peper
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten
  2. Snij de ui, selder en prei fijn. Snij de peren – zonder te schillen – in mooie kleine blokjes.
  3. Doe de groenten en de peer als eerste in de mosselpot, daarna de mosselen.
  4. Kruid met peper en bevochtig met een droge witte wijn. Stoom de mosselen onder deksel, zo kort mogelijk.
  5. Als de mosselschelpen allemaal openstaan, doe je er de fijngesneden dragon bij.
  6. Verfris het geheel met enkele druppels dragonazijn. Schud even op en serveer.