Mosselen met spek, pompoen, koriander en bier
Ingredients (4 personen):- 4 kg Zeeuwse mosselen
- 5 dl bier van hoge gisting (bv. Omer, Duvel, Delvaux, …)
- 100 g gerookt spek
- 2 uien
- 200 g boschampignons
- 1 klontje gezouten boter (20 g)
- 200 g butternutpompoen
- 2 teentjes knoflook
- 4 el peterselie
- 4 el koriander
- 4 stengels lente-ui
- enkele takjes tijm
- ¼ citroen
- gemalen peper
Mosselen met spek, pompoen, koriander en bier
Ingredients (4 personen):- 4 kg Zeeuwse mosselen
- 5 dl bier van hoge gisting (bv. Omer, Duvel, Delvaux, …)
- 100 g gerookt spek
- 2 uien
- 200 g boschampignons
- 1 klontje gezouten boter (20 g)
- 200 g butternutpompoen
- 2 teentjes knoflook
- 4 el peterselie
- 4 el koriander
- 4 stengels lente-ui
- enkele takjes tijm
- ¼ citroen
- gemalen peper
Preparing step by step:
- Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
- 
Snij de ui fijn en de butternutpompoen in mooie kleine blokjes.
- 
Reinig de boschampignons met een fijne borstel.
- 
Bak het spek met een klontje gezouten boter aan in de wok en doe er even later de ui, de look, de tijm, de champignons en de pompoen bij.
- 
Doe de mosselen in de wok.
- 
Kruid met gemalen peper en bevochtig met het bier.
- 
Stoom kort onder deksel. Snij ondertussen de peterselie, de koriander en de lente-ui fijn en voeg deze kruiden net voor het einde bij de mosselen, samen met enkele druppels citroensap.
- 
Schud even op en serveer met een goed glas bier.
 
    
  
  
    
 
               
     
     
    