Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpaella

Ingredients (2 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 gram)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 gram paella- of risottorijst
  • 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselpaella

Ingredients (2 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 buisjes saffraan (à 0,05 gram)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 gram paella- of risottorijst
  • 150 gram snijbonen, sperziebonen en/of doperwten (diepvries)
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Los de bouillontabletten op in 1 liter heet water en voeg 1 buisje saffraan toe.
  3. Verhit in een paellapan of grote koekenpan de olijfolie.
  4. Bak de tomaat met de paprika en de knoflook 3 minuten.
  5. Schep er de rijst, de groenten en 1 buisje saffraan door.
  6. Schenk de helft van de saffraanbouillon erbij. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Schenk zoveel bouillon erbij tot de rijst helemaal onder staat.
  7. Leg de mosselen in de bouillon. Bestrooi royaal met zout en peper.
  8. Kook de rijst met de mosselen in nog ± 10 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan.
  9. Roer niet tijdens het koken; de rijst mag aan de pan plakken. De krokante rijstkorst wordt socarrat genoemd, Spanjaarden zijn er gek op.
  10. Neem de paellapan van het vuur. Bestrooi de paella met de peterselie en leg de citroen erop.

    Tip Bak reepjes kipfilet of ham­lappen met de tomaat mee. Lekker met stokbrood en tomaten-uisalade.