Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Prikkers met mosselen en Parmaham 

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg panklare mosselen 
  • 1 teen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn 
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 150 g Parmaham
  • 1 pot geroosterde rode paprika (275 g), uitgelekt
  • zout en versgemalen zwarte peper 
  • wok of kookpan
  • 12 tot 15 cocktail- of tapasprikkers
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • Borrelhapje, Voorgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Borrelhapje, Voorgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Prikkers met mosselen en Parmaham 

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg panklare mosselen 
  • 1 teen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn 
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 150 g Parmaham
  • 1 pot geroosterde rode paprika (275 g), uitgelekt
  • zout en versgemalen zwarte peper 
  • wok of kookpan
  • 12 tot 15 cocktail- of tapasprikkers
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  1. Controleer de mosselen. Verwijder de schelpen die stuk zijn of die na een ferme tik niet sluiten. Snij de knoflook en peterselie fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de wok en voeg de mosselen, knoflook, peterselie, wijn en paprikapoeder toe.
  3. Roerbak op hoog vuur 6 minuten of tot alle schelpen open zijn. Verwijder de schelpen en bestrooi de mosselen met peper naar smaak.
  4. Snij of trek de Parmaham in reepjes van ca. 2 x 6 cm en wikkel elke mossel in een reepje ham. Snijd de paprika in de lengte in repen van 2 cm. Rijg aan elke prikker 3 ingepakte mosselen en slinger de paprika ertussendoor.
  5. Maak zo ca. 12 tot 15 prikkers en bestrooi met de fijngehakte peterselie.