Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met prei, pancetta, citroentijm en oude kaas

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 sjalot, grof in julienne gesneden
  • 1 prei (enkel wit), grof in julienne gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 3 el pancetta, in fijne blokjes gesneden
  • ½ glas witte wijn
  • 3 el zure room
  • 2 takjes citroentijm
  • peper van de molen
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • 1 blokje oude brokkelkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselen met prei, pancetta, citroentijm en oude kaas

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 sjalot, grof in julienne gesneden
  • 1 prei (enkel wit), grof in julienne gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 3 el pancetta, in fijne blokjes gesneden
  • ½ glas witte wijn
  • 3 el zure room
  • 2 takjes citroentijm
  • peper van de molen
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • 1 blokje oude brokkelkaas
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Zet een hapjespan met olijfolie op een hoog vuur en laat goed warm worden.
  3. Voeg de fijn gesneden pancetta toe en bak kort aan. Doe er vervolgens de sjalot, prei en citroentijm bij en bak even goed  aan.
  4. Voeg de mosselen toe en kruid met een flinke draai van de pepermolen. Blus af met witte wijn en laat 2 minuten doorkoken.
  5. Voeg de zure room toe en laat nog 4 minuten goed koken tot alle mosselen open zijn.
  6. Voeg de gesnipperde bieslook toe en schud de mosselen op. Werk af met geraspte oude kaas