Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen met verse pasta en wintergroenten

Ingredients (4 personen):
  • 3 kg Zeeuwse mosselen
  • 1,5 kg verse rigatoni (of andere pasta)
  • 80 g knolselderij
  • 80 g pompoen
  • 80 g schorseneren
  • 80 g snijbiet
  • 80 g wortelpeterselie
  • 60 g pancetta
  • 2 teentjes look
  • 10 g gember
  • 10 cl olijfolie
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl groentebouillon
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 25 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen met verse pasta en wintergroenten

Ingredients (4 personen):
  • 3 kg Zeeuwse mosselen
  • 1,5 kg verse rigatoni (of andere pasta)
  • 80 g knolselderij
  • 80 g pompoen
  • 80 g schorseneren
  • 80 g snijbiet
  • 80 g wortelpeterselie
  • 60 g pancetta
  • 2 teentjes look
  • 10 g gember
  • 10 cl olijfolie
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl groentebouillon
  • zout en peper
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten
  2. Maak met behulp van een meloenschepje kleine balletjes van de verschillende groenten (pompoen, knolselderij, schorseneren) of snijd ze in kleine blokjes (1 cm x 1 cm x 1 cm).
  3. Snijd de knoflookteentjes, de gember en de pancetta fijn.
  4. Giet de olijfolie in een wokpan en laat het mengsel van knoflook, gember en pancetta even bakken. Voeg daarna de groenten en groenteballetjes toe en blus af met de witte wijn.
  5. Voeg vervolgens de verse rigatoni en mosselen toe. Overgiet het geheel met de groentebouillon en laat het gedurende 2 à 3 minuten koken.
  6. Werk af met peper en zout en serveer de mosselen.