Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen met wortel, saffraan, witbier en appel

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 3 lente-uitjes, grofgesneden
  • 3 el olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 jonge wortelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
  • mespuntje saffraandraadjes of saffraanpoeder
  • ½ flesje witbier
  • peper van de molen
  • 2 el zure room
  • 1 el gesnipperde peterselie
  • ½ granny smith in fijne blokjes
  • citroensap
  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 15 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen met wortel, saffraan, witbier en appel

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 3 lente-uitjes, grofgesneden
  • 3 el olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 jonge wortelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
  • mespuntje saffraandraadjes of saffraanpoeder
  • ½ flesje witbier
  • peper van de molen
  • 2 el zure room
  • 1 el gesnipperde peterselie
  • ½ granny smith in fijne blokjes
  • citroensap
  1. Zet een hapjespan met de olijfolie op het vuur en stoof de lente-ui, wortel, laurier en tijm enkele minuten.
  2. Doe er de mosselen en saffraan bij en blus af met het witbier.
  3. Voeg de zure room toe en kruid met peper van de molen.
  4. Plaats een deksel op de pan en laat 6 minuten doorkoken tot alle mosselen open zijn.
  5. Werk af met de gesnipperde peterselie en de appel, en verfris met enkele druppels citroensap.