Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen op Marokkaanse wijze

Ingredients (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el ‘Ras el Hanout’ kruidenmix
  • 2 teentjes look (fijn versnipperd)
  • 2 el groene olijf (grof gesneden)
  • 1 gekonfijte citroen* (enkel de schil in fijne julienne gesneden)
  • 1 handje bladpeterselie (fijn gesneden)
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen op Marokkaanse wijze

Ingredients (2 personen):
  • 2 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el ‘Ras el Hanout’ kruidenmix
  • 2 teentjes look (fijn versnipperd)
  • 2 el groene olijf (grof gesneden)
  • 1 gekonfijte citroen* (enkel de schil in fijne julienne gesneden)
  • 1 handje bladpeterselie (fijn gesneden)
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten
  2. Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
  3. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, Ras el Hanout en de gesnipperde look toe. Zet de pot op een heet vuur.
  4. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Voeg de olijven en citroen toe.
  5. Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
  6. Werk af met de bladpeterselie.