Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika (grof versneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
  • 2 grote tomaten (grof versneden)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 50 g chorizo (grof versneden)
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Ingredients (2 personen):
  • 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika (grof versneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
  • 2 grote tomaten (grof versneden)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 50 g chorizo (grof versneden)
  1. Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
  3. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, paprika, knoflook, tomaten, cayennepeper en chorizo toe. Zet de pot op een heet vuur.
  4. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 2 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.