Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mosselquiche

Ingredients (4 personen):
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 25 g boter
  • 75 g Zeeuws spek, in repen
  • 500 g tomaten, in kwarten
  • 300 g mosselvlees
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 3 el dille of peterselie, fijngehakt
  • - ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 45 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mosselquiche

Ingredients (4 personen):
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 25 g boter
  • 75 g Zeeuws spek, in repen
  • 500 g tomaten, in kwarten
  • 300 g mosselvlees
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 3 el dille of peterselie, fijngehakt
  • - ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekrepen knapperig uit. Verdeel intussen de tomaat en het mosselvlees over de quichebodem. Leg er het spek op.
  2. Klop de eieren met de slagroom en de kaas los. Meng er de dille of peterselie en zout en peper naar smaak door.
  3. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

    Tip Vervang voor een slankere quiche het bladerdeeg door deeg voor hartige taart (diepvries).