Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Carpaccio with mussels

Ingredients (1 person):
  • 200 g carpaccio van ossenhaas
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kappertjes
  • 50 g rucola slamelange
  • ca. 20 gekookte mosselen
  • 25 g parmezaanse kaas (stukje)
  • 1 ciabatta, voor erbij
  • weck- of jampot
  • Starter
  • 15 minutes
Rate this recipe:
24 votes
  • Starter, Starter
  • 15 minutes
Rate this recipe:
24 votes

Carpaccio with mussels

Ingredients (1 person):
  • 200 g carpaccio van ossenhaas
  • 2 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kappertjes
  • 50 g rucola slamelange
  • ca. 20 gekookte mosselen
  • 25 g parmezaanse kaas (stukje)
  • 1 ciabatta, voor erbij
  • weck- of jampot
  1. Leg de carpaccio op 4 borden. Doe het citroensap, de mosterd, de olijfolie en de kappertjes in een weck- of jampot. Sluit de pot en schud tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak een fijne salade van de slamelange, de mosselen en de citroenvinaigrette. Verdeel de salade over de carpaccio.
  3. Schaaf van het stukje kaas mooie flinters boven de borden en maal er nog wat peper over. Serveer de carpaccio met het ciabatta.

    Tip Neem ook eens carpaccio van gerookte tonijn of heilbot.