Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselpakketjes uit de oven

Ingredients (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 500 g wintergroenten (bijv. ui, winterpeen, knolselderij en koolrabi)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraîche
  • 75 g roomboter
  • 1 bosje bladselderij
  • Lunchgerecht, Voorgerecht
  • 30 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Lunchgerecht, Voorgerecht, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • 30 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselpakketjes uit de oven

Ingredients (2 personen):
  • 2 kg mosselen
  • 500 g wintergroenten (bijv. ui, winterpeen, knolselderij en koolrabi)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraîche
  • 75 g roomboter
  • 1 bosje bladselderij
  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC.
  2. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  3. Maak de groenten schoon. Snijd de ui in ringen en de andere groenten in plakjes van 2 mm. Leg 2 ruime vellen aluminiumfolie op elkaar. Vouw aan één kant een randje van ± 1 cm een paar keer om, zodat de vellen goed aan elkaar vast zitten en er geen vocht via de vouwnaad kan ontsnappen. Spreid de vellen uit.
  4. Verdeel ¼ van de groenten en 250 g mosselen erover. Verdeel 25 ml crème fraîche en 25 ml wijn erover. Bestrooi de mosselen met bladselderij en zout en peper. Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht; vouw de randen goed om. Zorg dat de mosselen genoeg ruimte hebben om open te gaan. Maak nog 3 pakketjes en leg ze op een bakplaat. Stoom de mosselen in de oven in 25 min. gaar. Laat iedereen aan tafel zijn eigen pakketje openen.Tip Lekker met stevig brood met kruidenboter of een dipsaus.