Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselsateetjes met sojadip

Ingredients (6 personen):
  • 36 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • 6 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl sambal oelek
  • kroepoek, voor erbij
  • - 12 bamboe- of tapasprikkertjes
  • Borrelhapje
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  • Borrelhapje, Borrelhapje
  • 20 minuten
Rate this recipe:
24 votes

Mosselsateetjes met sojadip

Ingredients (6 personen):
  • 36 gekookte mosselen (uit de schelp)
  • 6 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl sambal oelek
  • kroepoek, voor erbij
  • - 12 bamboe- of tapasprikkertjes
  1. Rijg de mosselen aan de prikkertjes. Leg op 6 (amuse)bordjes 2 mosselsateetjes.
  2. Meng de sojasaus met de honing en de sambal. Verdeel de dip over 6 glaasjes en zet ze bij de sateetjes op de bordjes. Lekker met een schaaltje kroepoek.Tip  Mosselsateetjes lekker met zoete chilisaus gemengd met lepeltje smeuïge pindakaas.