Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselsoepje met kerrieroom

Ingredients (6 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml droge witte wijn
  • ca. 500 ml visbouillon (van tablet)
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • Borrelhapje
  • 30 minuten
Rate this recipe:
24 votes
  1. Controleer de mosselen. Breng de mosselen in een gesloten pan met 150 ml witte droge wijn en royaal peper aan de kook en kook ze 6-8 min. of tot alle schelpen openstaan. Neem de mosselen uit de pan. Zeef het mosselkookvocht en vul het met ± 500 ml visbouillon (tablet) aan tot 1 l.
  2. Smelt in een pan 50 g roomboter. Voeg 50 g bloem toe en bak 1 min. Klop met een garde beetje voor beetje de bouillon erbij tot een gebonden soep ontstaat. Verwarm de soep 5 min. zachtjes. Haal de mosselen uit de schelp. Verdeel de helft van de mosselen over 8 glaasjes. Rijg de rest op 8 spiesjes.
  3. Roer door 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 1 tl kerriepoeder en 1 tl fijngehakte bieslook, zout en peper. Verdeel de soep over de glazen. Garneer met de kerrieroom en een spiesje.