Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zarzuela with mussels

Ingredients (1 person):
  • 500 g mosselen
  • 600 g visfilet, bijv. kabeljauw of heek, in stukken
  • 3 el bloem
  • 1 buisje saffraan (à 0,05 g)
  • 1 el amandelschaafsel
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in repen
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 100 ml (Spaanse) rode wijn
  • 3 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 stokbrood
  • Main course
  • 30 minutes
Rate this recipe:
24 votes
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Week de saffraan in 2 el warm water. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  2. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de visfilet aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en leg apart.
  3. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika en de tomaten 4 min. mee. Schep de tomatenpuree, de wijn en de saffraan met het weekvocht erdoor.
  4. Leg de vis en de mosselen in de saus. Leg een deksel op de pan (of dek de pan af met een royaal vel aluminiumfolie) en verwarm de zarzuela zo’n 8 min., of tot alle schelpen open staan. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Bestrooi de zarzuela met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer met het stokbrood.Tip Lekker met een tomatensalade met ui, partjes ei en mayonaise.