Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Zeeuwse mussel pan with bacon

Ingredients (1 person):
  • 4 kg mosselen
  • 50 g roomboter
  • 100 g ontbijtspek, in repen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1/2 knolselderij, in blokjes
  • 1 bosje bladselderij
  • 200 ml (Zeeuwse) witte wijn
  • 1 stokbrood
  • Main course
  • 30 minutes
Rate this recipe:
24 votes
  • Main course, Main course
  • 30 minutes
Rate this recipe:
24 votes

Zeeuwse mussel pan with bacon

Ingredients (1 person):
  • 4 kg mosselen
  • 50 g roomboter
  • 100 g ontbijtspek, in repen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1/2 knolselderij, in blokjes
  • 1 bosje bladselderij
  • 200 ml (Zeeuwse) witte wijn
  • 1 stokbrood
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de bladselderij toe en bak 2 min. mee.
  3. Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus (zie tip). 

    Tip Roer voor de klassieke mosselsaus 1 el fijne mosterd door 4-5 el mayonaise. Verdun de saus desgewenst met 1-2 el witte wijn.