Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Seeländisches Muschelspießchen

Zutaten (6 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • peper
  • 300 gram zeeuws spek
  • olijfolie
  • Miesmuschelhäppchen
  • 30 minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  • Miesmuschelhäppchen, Miesmuschelhäppchen
  • 30 minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen

Seeländisches Muschelspießchen

Zutaten (6 personen):
  • 1 kilo mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • peper
  • 300 gram zeeuws spek
  • olijfolie
  1. Controleer 1 kg mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de mosselen met 150 ml witte wijn en 1 bosje bladselderij in een ruime hoge pan. Strooi er royaal peper over. Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
  3. Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle mosselschelpen openstaan. Haal de mosselen uit de schelp. Snijd 300 g Zeeuws spek in reepjes.
  4. Wikkel de mosselen in een reepje spek. Rijg telkens 2 mosselen aan een (tapas)prikker. Bewaar de mosselen afgedekt in de koelkast.
  5. Verhit in 2 koekenpannen een flinke scheut olijfolie. Bak de mosselspiesjes in beide koekenpannen (in 2 porties) in 2-3 min. bruin en knapperig.
  6. Leg ze op een schaal en zet er 2-3 schaaltjes met dips naar keuze bij.