Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 4 tomaten
  • 1 grote zoete witte ui
  • 1 flinke venkelknol
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 flinke handen panklare spinazie (ca. 300 g)
  • peper en zout
  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen
  • Hoofdgerecht, Hoofdgerecht
  • 20 minuten
Waardeer dit recept:
24 stemmen

Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat

Ingrediënten (4 personen):
  • 4 kg mosselen
  • 4 tomaten
  • 1 grote zoete witte ui
  • 1 flinke venkelknol
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 flinke handen panklare spinazie (ca. 300 g)
  • peper en zout
  1. Controleer de mosselen: spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water en verwijder de schelpen die stuk zijn of de schelpen die open staan en na een tik niet sluiten.
  2. Breng een pannetje water aan de kook. Snijd een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze 3 seconden in het kokende water. Spoel de tomaten vervolgens af onder koud water. Ontvel ze, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en halveer de stukken.
  3. Snijd of schaaf de venkel in dunne plakken en snijd het groen grof. Pel de ui en snijd hem in ringen. Doe de mosselen met de ui en de venkel in een ruime kookpan. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng deze aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om.
  4. Roerbak intussen de spinazie en voeg de tomatenstukken toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel bij de mosselen. Schud de pan om, bestrooi met venkelgroen en serveer.Tip Lekker met frites en bijvoorbeeld mosterdsaus: Meng ½ el mayonaise met ½ el yoghurt en 1 tl grove mosterd.