Pikante Ofenpasta mit Muscheln
Zutaten (1 Person):- 400 g penne
 - 2 el olijfolie
 - 1 ui, gesnipperd
 - 2 tenen knoflook, fijngehakt
 - 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
 - 1 rode paprika, in reepjes
 - 500 g gezeefde tomaten
 - 300 g mosselvlees
 - 75 g zwarte olijven
 - 1 tl kappertjes
 - 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
 - handvol basilicumblaadjes
 - - ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)
 
Pikante Ofenpasta mit Muscheln
Zutaten (1 Person):- 400 g penne
 - 2 el olijfolie
 - 1 ui, gesnipperd
 - 2 tenen knoflook, fijngehakt
 - 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
 - 1 rode paprika, in reepjes
 - 500 g gezeefde tomaten
 - 300 g mosselvlees
 - 75 g zwarte olijven
 - 1 tl kappertjes
 - 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
 - handvol basilicumblaadjes
 - - ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)
 
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
 - Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Bak de paprika 3 min. mee. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur.
 - Schep het mosselvlees, de olijven en de kappertjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
 - Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met peper naar smaak.
 - Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicumblaadjes.Tip Vervang voor een extra pittige pastaschotel de mozzarella door gorgonzola.