Herzhafte Fischsuppe mit Brot
Zutaten (1 Person):- 500 g mosselen
 - 2 el olijfolie
 - 1 ui, fijngesneden
 - 2 tenen knoflook, fijngehakt
 - 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
 - 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
 - 150 ml rode wijn
 - 250 ml visbouillon (van tablet)
 - 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
 - 3 takjes rozemarijn
 - extra vierge olijfolie
 - 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
 
Herzhafte Fischsuppe mit Brot
Zutaten (1 Person):- 500 g mosselen
 - 2 el olijfolie
 - 1 ui, fijngesneden
 - 2 tenen knoflook, fijngehakt
 - 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
 - 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
 - 150 ml rode wijn
 - 250 ml visbouillon (van tablet)
 - 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
 - 3 takjes rozemarijn
 - extra vierge olijfolie
 - 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)
 
Schritt für Schritt vorbereiten:
- Controleer de mosselen). Verhit in een (soep)pan de olie. Fruit de ui met de knoflook en peper 1 min.
 - Schenk de wijn en bouillon in de pan en verwarm 1 min. Voeg de tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Kook 5 min. zachtjes.
 - Verdeel de vis en mosselen over de tomatensaus. Leg de takjes rozemarijn ertussen en bestrooi royaal met peper.
 - Kook de soep met het deksel op de pan 8 min. of tot alle schelpen openstaan.
 - Verdeel de soep over 4 kommen! Sprenkel er wat extra vierge olijfolie over en serveer met het brood.Tip Vervang de helft van de vis door grote, rauwe garnalen (vers of ontdooid uit diepvries)