Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Muschel-Tajine mit Minz-Couscous

Zutaten (1 Person):
  • 2 kg mosselen
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 100 ml visbouillon (van tablet)
  • 150 g couscous
  • 1½ limoenen
  • 4 el munt, fijngehakt
  • Hauptgericht
  • 30 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  • Hauptgericht, Hauptgericht
  • 30 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen

Muschel-Tajine mit Minz-Couscous

Zutaten (1 Person):
  • 2 kg mosselen
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 100 ml visbouillon (van tablet)
  • 150 g couscous
  • 1½ limoenen
  • 4 el munt, fijngehakt
  1. Controleer de mosselen. Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 min. Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Voeg de visbouillon toe.
  2. Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 min. of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 min. Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak. Snijd de laatste limoen in partjes. Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen. Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.Tip Gebruik voor 4 personen een extra grote tajine of 2 kleinere tajines