Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Pikante Ofenpasta mit Muscheln

Zutaten (1 Person):
  • 400 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 300 g mosselvlees
  • 75 g zwarte olijven
  • 1 tl kappertjes
  • 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • - ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)
  • Hauptgericht
  • 45 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Bak de paprika 3 min. mee. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Verwarm de tomatensaus 5 min. op laag vuur.
  3. Schep het mosselvlees, de olijven en de kappertjes door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus. Schep de pasta in de ovenschaal. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met peper naar smaak.
  5. Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicumblaadjes.Tip Vervang voor een extra pittige pastaschotel de mozzarella door gorgonzola.