Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Spaghetti mit pikanten Miesmuscheln

Zutaten (4 personen):
  • 1 kg mosselen
  • 150 ml witte wijn
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode peper
  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 500 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • groene bladsalade, voor erbij
  • Hauptgericht
  • 30 minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de helft van de basilicum in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  2. Snijd intussen de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen de handen zodat de zaadjes uit de peper vallen. Snijd de peper in ringetjes. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Neem de mosselen uit de pan.
  3. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de peperringetjes met de knoflook. Voeg de tomaatjes toe en bak 6-8 min.
  4. Giet de pasta af. Meng de spaghetti met de mosselen en een scheutje mosselvocht door de tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de spaghetti op een schaal en bestrooi met de rest van de basilicum. Geef er een groene bladsalade bij.

    Tip
    Neem 500 g mosselen voor 2 personen en bak de mosselen met de tomaatjes en wijn zo’n 5 min. mee, of tot alle schelpen open staan.

    Wintertip
    Vervang in de winter de kerstomaatjes door 1 blik kerstomaatjes (400 g, pomodorini).