Mosselen. Zo uit Zeeland
Mosselen. Zo uit Zeeland

Thailändischer Muscheltopf

Zutaten (1 Person):
  • 300 g pandanrijst
  • 4 kg mosselen
  • 3 el olie
  • 2 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1 limoen, in partjes
  • Hauptgericht
  • 30 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen
  • Hauptgericht, Hauptgericht
  • 30 Minuten
Bewerte dieses Rezept:
24 Stimmen

Thailändischer Muscheltopf

Zutaten (1 Person):
  • 300 g pandanrijst
  • 4 kg mosselen
  • 3 el olie
  • 2 el Thaise rode currypasta (pot)
  • 1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
  • 1 limoen, in partjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Verhit in een ruime hoge pan de olie. Fruit de ui. Schep er currypasta en de paksoi door. Schenk er de kokosmelk over. Leg de mosselen op de groenten.
  3. Leg de mosselen op de paksoi en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Serveer de mosselen, bestrooid met de koriander, in het kookvocht. Geef de geurige rijst in kommetjes en partjes limoen apart erbij.Variatietip Voeg met de paksoi 1 uitgelekt blikje knapperige maïs (200 g) toe.